VA

Vi förstår vikten av en effektiv och hållbar vattenhantering för samhällets välbefinnande och miljöskydd. Vårt arbete innefattar allt från planering och design till installation och underhåll av avloppssystem, dagvattensystem, dränering och mer. Genom att noggrant utvärdera era behov och krav strävar vi efter att implementera lösningar som inte bara fungerar optimalt utan också bidrar till en bättre och mer hållbar miljö.

Hållbarhet är i fokus när vi utför VA-arbete. Vi tar hänsyn till miljökonsekvenser och implementerar lösningar som minimerar påverkan på naturen och vattenresurserna. Genom att använda modern teknik och metoder strävar vi efter att skapa VA-system som är energieffektiva och resurssnåla, vilket i sin tur bidrar till en mer hållbar framtid.

Dränering är en av de viktigaste sysslorna du som husägare måste göra för att undvika fuktskador och mögel. Dränering är ett omfattande arbete och det kräver stora kunskaper för att utföra dräneringen på rätt sätt så att slutresultatet på dräneringen även håller i längden. Eftersom dränering ofta är ett omfattande arbete rekommenderar vi inte att man gör en dränering själv på grund av den kunskap som krävs och även den tid det kan komma att behövas. Fyll i formuläret och kom i kontakt med oss för att få en kostnadsfri offert och bättre insyn i hur en dränering går till.

Tips på hur du kan förebygga källaröversvämning

Våra städer består till stora delar av hårda ytor som asfalt och annan beläggning som inte släpper igenom vatten, det gör att det mesta rinner direkt ner i ledningssystemet. Ledningsnätet är gjort för att klara av normala regn, men inte skyfall. När ledningsnätet blir fullt riskerar det därför att leda till översvämning. Här får du några tips och råd på både små och stora saker du kan göra i ditt eget hus och i din trädgård för att förebygga översvämning.

1. Koppla bort stuprören från ledningsnätet
Kapa stupröret och plugga igen röret där det går ner i marken, då avlastar du ledningsnätet. Tänk på att vattnet inte får ledas till granntomt eller ut i gatan.

2. Ta hand om regnvattnet
Samla vattnet i en regnvattentunna så kan du använda det till att vattna med, eller led det till en rabatt, gräsyta eller stenkista. 

3. Led vattnet dit du vill ha det
Använd till exempel ränndalsplattor, självutrullande slang eller nedgrävda rör.

4. Ha så många mjuka ytor som möjligt
Gräs och växter suger upp vattnet och är bra val. Vill du ha hård mark kan du använda grus, armerat gräs eller plattor med öppna fogar.

5. Grönt tak
Ett grönt tak tar upp en del av regnvattnet men dämpar också buller, isolerar och lockar till sig bin, fjärilar och andra insekter.

6. Plantera träd
Ett vuxet träd dricker ungefär 500 liter vatten en varm sommardag. Plantera träden där det inte finns ledningar under.

7. Källarfönster
Kontrollera att alla källarfönster är täta så att inget vatten kan rinna in den vägen.

8. Källartrappa
Ett tak som skydd över källartrappan hindrar vatten från att rinna in i källaren.

9. Håll koll på ledningarna
Kontrollera att inga rötter tagit sig in eller att sten och grus samlats i ledningarna, det kan leda till stopp.

10. Avstängningsbar golvbrunn
Det finns både manuella och självstängande brunnar.

11. Bakvattenstopp
Det fungerar så att vatten bara kan rinna åt ett håll i ledningen, från byggnaden.

12. Dräneringspump
Det säkraste sättet att undvika att dagvatten tränger upp i dräneringsledningarna runt huset är att pumpa vattnet.

Kontakta oss så hjälper vi er !